Vrijwilligers

De vrijwilliger heeft een centrale rol in het hospice. De vrijwilliger komt niet in plaats van de mantelzorg, maar is een aanvulling hierop. Daar waar de familie niet meer in staat is de zorg te bieden, geeft hij of zij ondersteuning. De vrijwilliger neemt geen taken over van de professionele zorgverleners.

Taken van de vrijwilliger zijn:

  • lichamelijke verzorging van de bewoners; deze zorg wordt met anderen, zoals familie en de wijkverpleging uitgevoerd
  • emotionele ondersteuning van de bewoners en hun familie
  • lichte huishoudelijke werkzaamheden, zoals het zorgen voor koffie, thee en maaltijden, verzorgen van planten en bloemen en het opruimen van de kamer.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger in hospice De Cirkel te werken en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de coördinatoren. U kunt hen bereiken via 078 - 6 12 41 38 of coordinator@hospicedecirkel.nl. Wij kunnen uw gegevens op onze wachtlijst zetten. Wij nemen dan contact met u op als er weer plaats is voor nieuwe vrijwilligers.

Ons advies aan terminaal zieke mensen is om het wonen in het hospice niet te lang uit te stellen. Het kan de laatste weken van je leven extra kleur geven. Die liefde en warmte verdient iedereen.
Miranda en Rebecca Ringeling